AYIE'S POST :D

Tuesday, 27 December 2011

walaupon dah lambat post tapi best ..

mandi sungai wooo !! best gilerr mandi ngan family semua !! makan ikan, snack, nasi  

Sunday, 18 December 2011

............

hye sorry lame x post cerita .. ari niyh baru ade cerita .. ape nasib ayie niyh same kelas dengan die lagy .. kenapa la die x kelas lain ke asalkan jauh skit .. tapi ade kawan gak same kelas .. well sini je la cerita kalo ade cerita lagy nnti ayie post lagy .. bubye :))

Sunday, 11 December 2011

BEST VACATION EVER !!

Huhu dah lame x edit blog niyh .. maaf kalo ade yg menunggu cerita ayie :)) ayie on vacation and baru jerr balik .. Vacation tu serious awesome and terbaekk paksu pon datang haha .. tapi yang x best nyer lepas main game tuu dah start sakit badan and pening kpale adoii .. Now mengadap laptop pulak lagi tambah sakit kpale .. well mase main tuu asyik bet jer sape terbaekk kekee lawak2 .. Ayie x pernah naik yang Spiderman nyer tuu (flying coaster) teringin nak naik tapi kene ade org dewasa .. pastu paksu dah datang dapat jgk ayie naik flying coaster ttuu :DD .. tapi mase tengah tunggu giliran tuu sejuk gilerr angin kuat .. ayie x leh berhenti bergigil langsong paksu , maksu and ayah ayie ingat ayie takot .. ayie saje je nak tunjuk ayie brani naik flying coaster tapi bile nak naik bende tu dah rase cam nak lari jee seram kot meniarap lak tuu nak tgk atas mau kpale terantok kt besi tuu .. ayie dah la pendek tangga tuu cukup2 jer ayie muat naik .. bile org jage flying coaster tuu dah tutup pagar ayie and ayah ayie , dah x boleh nak lari dah .. mase tengah tunggu nak start tu terpikir gak camne la kalo jadi pape macam jatoh ke ape ke serammm meeyh !! lepas tu tetibe bende tu start gerak ayie dah cam x leh nk pikir pape and nak nangis rase sebab tinggi gilerr O.O .. ayah and yg lain boleh lagy gelak2 padahal ayie tengah rase cam wargghh !! bile dah start menjunam ayie rase cam nk melayang and pusing2 lak tuu .. sakit tekak jerit2 and gelak naik bende tuu .. ingat kan seramm tapi best gilerr and nak naik lagy tapi dah pening kpale jalan pon x betol XD .. bile tgk gambar ayie mase naik tuu ade yg ckp macam baby dalam buai XD ... haha giler2 la naik game pastu tido sane smalam lagy pastu g tgk strawberry farm .. susah nak ikot sebab tgh sakit nk cepat pon tambah sakit .. pastu balik smue tido sebab penat ok sampai sini jer cerite ayie .. good bye and thanks for reading my blogs .. luv u alls especially my family :DDD <3

Wednesday, 7 December 2011

huhu nak tahu kenape semalam saye x post any news ? keke

semalam ayie x post any news sebab ayie ade dekat KL .. ade org nak berubat .. jangan tanya kenapa sebab ayie pon x pernah berubat .. panjang cerita org yang nk tolong tuu ceramah .. ayie dok kt blakang org sebab takot dengar criter dorang tuu .. lepas tuu dorang start bagy ubat kt org yg nk berubat tuu .. malas nk bagytaw sape yg berubat nnti mcm2 jadinya .. pastu ade pulak org yg nk tolong tuu cerite yg ade penungggu yg control org yg nk ubat tuu .. dorang kate kalo die macam tgk kt satu tempat tu lame2 pastu senyum bukan die yg senyum penunggu tu yg senyum .. seram sejuk ayie dibuatnya .. lepas tuu semua perempuan diminta masok ke bilik .. dorang yg nk tolong tuu nk tgk penunggu tuu .. ayie cepat2 masok sebab takot lak dengar nyee .. katenye nnti dorang nmpk matenye .. ayie x caye sgt bende hantu niyh tapi dorang niyh expert .. lepas tuu lame la pulak dorang buat .. dah habis yg lain teros kuar bilik .. ayie pulak cerita pasal ayie kt wan .. wan bagi advice tapi sebenarnya wan dah ngantok tapi wan tetap dengar .. terima kasih wan :) lepas tuu ayie ngan wan keluar bilik .. semua ckp dah habik kaunseling ?? kekeke ayie terasa pulaks .. lepas tuu ayie dah nak balik tapi ayie makan dulu sedaaaaaaaaap ! :p pastu habis balik tros tidooo .. ok dah niyh jer cerita ayie .. 

                                                                        BYE !!!!!!!!! :D                                                                                                                                                                               

Monday, 5 December 2011

Thank You 4 Making Me Happy !!


Husna and Myra please dont leave me 
thanks 4 making my day happy <3

To Nur Husna and Myra Aryani .. Thanks 4 making me happy this day ..
myra aku still jelous sebab ko dpt nampak ryeowook and superjunior .. 
husna haha still aku jelous jugakk sebab ko dengan myra sangat chantekk ..
aku niyh hidung ade hitam2 pastu gelap (husna ko ok je kot lepas KRS) ..
myra and husna aku still miss korang walaupon kite boleh jumpe next year ..
and adik angkat aku Muhd Imran sorry akak selalu ejek adikk sebelum niyh ..
korang walau ape pon yang berlaku korang tetap bestfriends aku and aku sayang korang sampai aku MATI !!! 
korang aku harap korang maafkan aku and x annoying dengan aku ..
walaupon aku ade gak annoying ngan korang (jgn terasa aku jujur niyh) aku tetap sayangkan korang smue .. 
jangan tinggalkan aku k ?! please aku x nk korang tinggalkan aku TT 

Sunday, 4 December 2011

Susah nyer nk lupekan die !! Tension !!

hmm susah nk lupakan budak niyh .. Walaupon dah berbulan - bulan aku cuba lupakan .. tetap x boleh macam mane aku nak happy selalu ? macam mane aku nak lepaskan tension aku ? kenapa lah susah sgt nk lupakan dia .. dah macam2 cuba dibuatnya .. main game laptop , main game handphone , chat ngan parent / kawan .. macam2 lah ! tapi benda tu datang balik walaupon dah banyak kali cakap kat diri sendiri yg budak tu x de gunenye dalam hidup kite .. budak tu bodoh la ape la tapi x tahu lah nk buat mcm mane dah nk tepis feeling tuu .. diri sendiri pon x mampu nk jage apalagi org lain .. tapi diri niyh dah nekad nk lupakan die nk buang die dari hidup niyh .. asalkan hidup diri sendiri bahagia daripada ape je halangan .. aku berharap sangat yg aku boleh lupakan die dari hidup aku and x nk ade kene mengena dengan budak tak guna tuu .. walaupon hati niyh still ske die .. aku tahu yg x lama lagy yg hati aku niyh akan berubah terhadap budak tak guna tuu .. aku still bahagia sebab masih ade kawan , family dan cikgu yg masih sayangkan aku .. aku x perlukan rase risau sebab aku bahagia .. dan aku tak mahu hidup aku terseksa .. aku nak hidup yg tenang aman dan tiada kekacauan dalam hidup aku niyh .. and aku tahu lebih baik daripada dia dan aku akan dapat yg lebih baik dan boleh bantu dan bawak aku ke arah yg betul dan arah yg allah mahu islam tuju .. 

Thursday, 1 December 2011

On Rainy Day .. BLACKOUT !! O.O

Hari yg sejuk (hujan) sangat sejuk and baju pon belom kering lagy .. Adik kecik tgk TV .. Adik besar main game laptop .. Ayie ? well post blog and buat kerja ajee .. Pastu ayie ingat nk buat milo panas untuk adik tapi malangnya dah habis TT (maaf adik2 ku) .. Pastu adik kecik nak teh tarik tapi mane pandai buat haha .. lepas tuu tengah elok layan youtube n blog ayie tetibe BLACKOUT !! nasib baik la x shut down kalo x mau kene type alik smue ni .. kelam kabut la nak ambek torchlight and kumpul adik2 .. Adik besar call la mama ckp BLACKOUT lepas tu mak kate check suis elektrik ade x yg tertutup .. suis tu da la tinggi lepas tu ayie paling tinggi langsong kene buat .. Sekarang kitorang sambong balik apa yg kitorang buat .. Sekarang badan terlalu sejuk and jari da kebas adoii .. ok la sampai sini je la cerita ayie :)) 




                                      - thankyouterimakasihkamsahamida 4 reading :)) -      

IM SORRY ..

Mom Dad mintak maaf ..


maafkan saya kakak dan adik2 ..

Kepada mereka yang telah saya susahkan atau memberi masalah saya mintak maaf sangat2 saya x bermaksud nk menyusahkan semua tapi saya cuma nak betol kan balik ape yang telah saya buat .. Saya ingin mintak maaf kepada mama, abah, kakak, adik2 saya, kawan2, dan cikgu saya yg telah bantu dan jaga saye selama saya masih hidup .. Kepada ibu dan ayah saya, maafka saya sebab sentiasa buat masalah and selalu buat mama abah marah and buat abah pening kepala .. Kepada kakak saya, maafkan saya sebab selalu hilangkan barang, pinjam x ckp, pastu cari gadoh .. Kepada adik2 saya, maafkan saya sebab selalu marah kat adik2 .. Kepada kawan2 saya, maafkan saya kalau saya ade buat salah kt korang sebab susahkan korang la buat korang marah walaupon saye bergurau .. Kepada cikgu2 saya, maafkan saya sebab buat cikgu pening and marah .. Saya harap semua yang saya telah saya susahkan maafkanlah saya .. 

My Day ..

today is my kinda bad and good day .. I was online my Facebook but my little brother tell my mom i was online for too long (it is true) .. then he play while i was doing chores that my mom and dad tell me to do ..  i was soo piss off i keep jumping like crazy girl outside of my house .. but i was caught by mom ... she saw me at my reflected mirror and make me shock .. but again i was still piss off by my little brother cuz make me be like this .. after  few hour my mom asked my little brother wanna sleep with her but he refuse too .. then i got my chance to edit my blog and post something i wanna say :)) then my mom awakes and scolded my cuz i didnt do my chores ( i forgot my chores kekeke) then i do 2 things at the same times but its really hard .. after that i was thinking i wanna cookz tempura nugget for my family .. but then after i serve the food my sister and younger sister dont wanna eat it .. my brother eat many as i am and my mom and dad eat too .. then my little brother wants eat more and i cook more .. now my brother eating and i only tell this story with tiredness .. i dont know why i'm feel tired .. well this all my story for now .. 


                               -goodbye , anyeong , thank you for reading-